Skip to main content

Student Centre & University Square

Our new £60 million Student Centre and University Square is the thriving heart of our Preston Campus. We’ve created stunning new spaces for you to explore and enjoy, a central hub for our second-to-none support services, and a gateway between the University and the city which the whole community can be proud of.

interior of student centre

A new era of student support

With the opening of our new Student Centre we’ve created a stunning space to provide you with support every step of your student journey. Inside the Student Centre you’ll discover a huge range of services focused on you – from enhancing your health and wellbeing to preparing you for future success.

Student inside student centre

An oasis at the heart of campus

The Student Centre is yours to explore and enjoy. It’s an inviting space where you’ll always feel welcome and the perfect place to take a break from your studies, relax and catch up with your friends.

Student walking in front of building

A space for the whole community

The University Square, located in front of the Student Centre, is set to become a thriving hub for our students and local communities to enjoy. This stunning outdoor space is truly transformational for this part of Preston, bringing the University and the city together more than ever.

Explore the Student Centre01 / 10

Transforming our campus

We started work on our Student Centre and University six years ago as part of our Campus Masterplan. Since then we’ve completely transformed the heart of our Preston Campus into a vibrant space for all our students and the people of Preston to enjoy.

This is how the project took shape…

0

We unveiled our £200m Masterplan transformation project, which outlined our vision to create a world-class campus in Preston.

CGI of the Student Centre and University Square
CGI of the Student Centre and University Square

Delivering our Masterplan

The opening of our Student Centre and University Square will mark the completion of our Masterplan project, which has been six years in the making. Our vision was to create a state-of-the-art, sustainable campus which would benefit our students, staff and surrounding communities for many years to come. This vision is about to be realised.

Supported by